– waarom zou ik een architect inschakelen?
Een architect neemt u tijdens het bouwproces veel zorgen uit handen. Hij of zij is technisch geschoold en heeft ervaring in het bouwproces. Daarnaast is hij creatief en getraind om ruimtelijk te denken. Een architect luistert naar u en zal u veel vragen stellen om tot de kern van uw wensen en uw persoonlijke smaak te komen. Hij kan uw wensen vertalen in een ruimtelijk ontwerp, vaak met oplossingen waar u zelf niet aan had gedacht.
Een architect kan u helpen met het vergelijken van offertes van aannemers en begeleiden in de keuze en contractvorming. Daarnaast is een architect een belangrijke medestander tijdens de uitvoering. Hij of zij draagt er zorg voor dat de aannemer bouwt volgens afspraak en kan in een vroeg stadium problemen herkennen en zo fouten bij de uitvoering voorkomen.
Kortom: een architect helpt u uw wensen vorm te geven en uw droomhuis te realiseren.

– wat kost een architect?
Een architect kan werken op uurbasis, op basis van een voorgesteld afgesproken bedrag, of op basis van een percentage van de bouwsom. Voor kleinere projecten ligt dit percentage rond de 15 à 20% van de bouwkosten. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden van de architect. Wellicht vindt u het fijn om een deel van het werk zelf te doen om betrokken te zijn bij de uitvoering. Wij vinden het prettig om te werken met een vooraf vastgesteld bedrag, gebaseerd op het specifieke project. Zo is vooraf helder voor welke kosten u komt te staan.
vraag vrijblijvend een offerte aan

Staat uw vraag hier niet bij? Stel deze in het contactformulier en we zullen uw vraag persoonlijk beantwoorden.